Greenwich Estate

Greenwich, CT

Nestled within the rolling hills and woodlands of northern Connecticut, Greenwich Estate rises from the lush landscape, subtly revealing itself. Upon arrival, the eye is drawn to a long wall of locally-sourced stone boulders, which bear resemblance to the countryside’s low-lying stonework walls, setting the estate’s tone and palette. The heart of the home is composed of a floor-to-ceiling glass core with clerestory windows maximizing daylight at all times of year, while directly enveloping occupants within the surrounding pastoral landscape. The floorplan extends from this public space across two perpendicular pavilions, which houses the more intimate living quarters and amenities. Grounded with timeless natural stone, oak wall panels and cedar ceilings, and hand-plastered surfaces, custom furnishings and bespoke accents imbue the space with textural character and dimension. Completing the indoor-outdoor experience, a spacious, partially covered outdoor entertaining area, sunken living room, and rectilinear pool extends out toward the idyllic landscape and pond, making Greenwich Estate a home for all seasons, and one for many generations.

Architecture

9,000 SF / Residential